FC Emmen 1

Aanvang: 28-06 om 19:00

Nieuw-Buinen rolt Emmen helemaal op (1-4)

02-10-2011 |

door Gerry Grave

‘Emmen uit’ dat was wel eens een lastig te klaren klus voor Nieuw-Buinen. Dat leerden ons resultaten uit het verleden. Een lastige ploeg was Emmen dit weekend absoluut niet. Nieuw-Buinen had geen enkele moeite met de promovendus en won overtuigend met 1-4. De score had trouwens gemakkelijk verdubbeld kunnen worden.

Ingraven

Nieuw-Buinen wist dat het lastig zou kunnen worden tegen Emmen, maar gedurende de eerste helft bleek wel dat dit allerminst het geval was. Emmen dat wel twee mensen in huis heeft die aardig kunnen scoren en een hele goede rechtsback in de ploeg heeft, kwam er maar mondjesmaat aan te pas en beperkte zich vooral tot het ingraven op eigen helft. Soms stond Emmen met zes spelers te verdedigen. Voor de Buuner voorwaartsen was er geen doorkomen aan en dus kwam het op snelheid aan. Nieuw-Buinen speelde de bal veel te langzaam rond in de eerste helft en het spel was niet nauwkeurig genoeg. Daarom werd er niet gescoord.

Smit loopt goed door

Nieuw-Buinen moet het vooral hebben van Arjan Wiegers in dit soort wedstrijden, maar tegen een fysiek sterke tegenstander als Emmen komt de kleine en lichte Wiegers er niet aan te pas. Wel als het op snelheid aan komt. Een aantal keren kwam Wiegers langs zijn uitstekende bewaker en was soms ook wel gevaarlijk, maar kon er niet voor zorgen dat er werd gescoord. Even later deed Marcel Smit dat wel. De Winschoter liep heel goed door op de keeper en met wat hulp van de tegenstander die helemaal niets deed, scoorde de middenvelder de verdiende 0-1.

Wiegers mist

Arjan Wiegers had later een dot van een kans om de score te verdubbelen, maar de goed doorgebroken aanvaller plaatste de bal net naast Emmen-keeper Ronald Falke. Het was verdiend geweest als de bal het doel in zou verdwijnen, want Nieuw-Buinen had zeker nog vaker kunnen en moeten scoren voor de rust.

Strafschop

Kort na de rust werd Arjan Wiegers namens Nieuw-Buinen gewisseld. Het leek niet op onvrede, want Nieuw-Buinen leek dit Emmen wel aan te kunnen en Wiegers’ diensten bleken verder niet nodig. Wybe Nienhuis verving hem heel aardig. Nieuw-Buinen zou op jacht moeten gaan naar meer treffers en kwam heel gemakkelijk aan de tweede treffer. Een inzet van Nieuw-Buinen werd door een speler van Emmen met de handen van de doellijn gehaald en dus volgde een strafschop die door Kevin Wiegman werd benut. Alweer de vierde treffer van de Midwolder middenvelder.

Fühler sterk

Jeroen Fühler kwam later in de ploeg voor Marcel Smit. Fühler speelde een dijk van een wedstrijd net zoals hij dat tegen DIO Oosterwolde deed en vele keren eerder. Fühler is een aanspeelpunt voorin, kan de bal vasthouden, kiest altijd goed positie en scoort meestal ook wel. Trainer Jan Korte van Nieuw-Buinen koos ervoor om niet met Fühler in de spits te beginnen, maar met Edwin Drenth die een hele matige eerste helft speelde, maar na rust wel orde op zaken zette en beter ging spelen vanaf een positie meer vanaf de zijkant.

Emmen zat er helemaal door en kon niets meer beginnen. Nieuw-Buinen had alle mogelijkheden om de score heel groot te doen worden, maar verzaakte hierin. Later werd er nog wel twee keer gescoord door Jeroen Fühler. Eerst schoot hij uit vrije positie de bal tegen de onderkant van de lat in het doel en later kon hij van dichtbij intikken. Diezelfde Fühler had nog wel een paar doelpunten meer kunnen maken.

Emmen scoort ook nog

Het was inmiddels 0-4 en de score had al veel hoger moeten zijn, maar het bleef bij die vier treffers voor Nieuw-Buinen. Emmen maakte later nog wel de aansluittreffer, maar veel maakte dat niet meer uit. Het was slechts voor de statistieken.

Nieuw-Buinen weet zich door dit resultaat nog altijd koploper met al dertien punten uit vijf wedstrijden en heeft een best doelsaldo van +12. Het doel zal duidelijk zijn: Dit team gaat en moet gewoon voor de titel gaan. Emmen daarentegen zal nog alle zeilen moeten bijzetten om niet in de onderste regionen te eindigen. De ploeg mist voetballend vermogen en speelt teveel ‘van achteruit’.

Opstelling Nieuw-Buinen:

Snijders; Veldhuis, Snip, Adams, Venema; Lukens, Sybesma, Wiegman (Valeton), Smit (Fühler); Drenth en Wiegers (Nienhuis).