FC Assen 1

Nieuw-Buinen 5e op PWZ toernooi

11-01-2015 |

Finaleronde Protos Weering toernooi

Nieuw-Buinen is Zaterdag met een "dubbeldekker" na het Pwz (Protos Weering toernooi) in Sporthal Angelslo te Emmen afgereisd. Met een kleine honderd spelers/supporters ging men gezamenlijk naar de sfeervolle finaleronde van het Protos Weering toernooi.

Loting

Het team trof het nou niet bepaald met de loting. Geloot werden titelhouder Wvv uit Winschoten en hoofdklasser Msc uit Meppel. Op voorhand beschouwd als de zwaarste tegenstanders. Sc Erica, Hoogeveen en Dzoh uit Emmen kwamen uit in de andere groep. Nr. 1 en 2 zouden zich plaatsen voor de kruisfinales.

Nieuw-Buinen - Msc

Het team begon uitstekend tegen Msc en had ook een veldoverwicht. De Meppelers kwamen een beetje tegen de verhouding in op een 0-1 voorsprong door Jos Fidom. Nieuw-Buinen kwam dankzij Robert Hamming weer op gelijke hoogte. Na een gele kaart in de slotfase van Erwin Aukes was Msc nog dicht bij de overwinning. het raakte zelfs 1x de lat. In deze wedstrijd had Nieuw-Buinen wellicht het betere van het veldspel maar waren de beste kansen voor Msc.

Wvv - Msc

Het leek erop dat een overwinning voor één van de ploegen met ruime cijfers de beste scenario zou zijn. Echter in deze wedstrijd waar de ploegen volledig aan elkaar gewaagd eindigde in een zeer ongunstige 2-2 gelijkpel. Daar bij een gelijk doelsaldo de ploeg door is met de meest gescoorde doelpunten moest Nieuw-Buinen winnen van Wvv, of een gelijkspel van minimaal 2-2(strafschoppen) of 3-3 (door)

Nieuw-Buinen - Wvv

De wedstrijd was een wedstrijd met alle ingrediënten die je kon bedenken. Derby, rivaliteit van spelers die in het zaalvoetbal van beide kampen in 1 team spelen, of hebben gespeeld, en een aantal "Winschoters" die in het verleden gespeeld hebben bij Nieuw-Buinen. (o.a. Kevin Wiegman,Marcel Smit, Bert Jan Haaijer, Martijn Drent en coach Marcel Kruize) Koen Hateboer was in de beginfase 2x dicht bij de openingsgoal, maar lat en het net niet goed raken van de bal weerhield dit. Een meertal situatie vanwege een gele kaart van Martijn Drent(Wvv) werd niet uitgebuit, maar net nadat Wvv weer compleet was het Bruce Tunjanan uit een uitstekende combinatie de 1-0 aantekende. Het ging er hard en toe, en af toe ging het echt tot op het randje. Wat cruciaal was in deze wedstrijd dat op een gegeven moment de scheidsrechter een gele kaart leek te geven aan Martijn Drent, echter (na de beelden te hebben terug gezien,zie je duidelijk dat  Martijn Drent een body check geeft, en vraag ik me af of ook hier geen sprake is van een arbitrale dwaling) ineens kreeg Gert Lukens de gele kaart toebedeeld. En dat maakte uiteindelijk achteraf het verschil. Marcel Smit tikte de 1-1 binnen. Nieuw-Buinen overleefde vervolgens een mindertal door een gele kaart van Koen Hateboer en wisselde in de laatste minuten nog de keeper in voor speler/keeper Gert Lukens om te proberen de overwinning te forceren, maar het met man en macht verdedigende Wvv hield stand. Oud speler Kevin Wiegman kreeg nog een rode kaart in de sloffase. (volgens menigeen onterecht) van de wisselvallige en niet altijd resoluut fluitende arbitrage.

5e en 6e plaats

In de stijd om de 5e plaats moest zonder de geblesseerde Robert Hamming worden gespeeld zijn plaats werd ingenomen door de goed invallende Mike Reuvers. Nieuw-Buinen was eigenlijk in deze wedstrijd een maatje te groot voor Zaterdag 1e klasser Dzoh uit Emmen. De wedstrijd werd moeiteloos met 4-1 gewonnen door goals van Koen Hateboer, Erwin Aukes, Gert Lukens en Mike Reuvers. De score had eigenlijk nog veel hoger kunnen en moeten uitpakken, maar een paar spelers waren slordig in de afwerking en teveel uit op individueel succes.

Eindconclusie, en dank

De finale werd uiteindelijk gewonnen door Msc dat door een arbitrale fout in het zadel geholpen werd tegen Sc Erica. Al met al kunnen we terugkijken op een goed, leuk en gezellig toernooi, waar met een beetje geluk meer in had gezeten. Bij deze wil ik het team, de begeleiding, de supporters, en in het bijzonder Hendrik Zwiers (organiseren bus, spandoeken, vlaggen) bedanken voor hun aanwezigheid en ondersteuning. Oranje trui en een witte broek, dat zijn de beste lui....lijkt me de beste kreet om dit toernooi mee af te sluiten.

DIEGO SCHREUDER

Webwinkels