Hoogeveen 1

Aanvang: 29-10 om 14:00
Balsponsor: 't Meubelhuus

SPELER AAN HET WOORD: RICK HOFKAMP

04-09-2013 | RICK HOFKAMP: “PLEZIER IN DE SPORT EN GEZONDHEID MEEST BELANGRIJK”.
Door Gerry Grave

Rick Hofkamp is een van de drie nieuwe keepers bij Nieuw-Buinen. De 25-jarige is afkomstig van Harkemase Boys, maar kwam daar slechts weinig aan spelen toe. Hofkamp: “Bij Harkemase Boys heb ik meer lopen herstellen van mijn pacemaker-ingreep  dan dat ik voetbalde. In de tweede helft van het seizoen heb ik veel wedstrijden met het tweede elftal gespeeld. Ook heb ik een aantal oefenwedstrijden met het eerste gespeeld en ook één competitiewedstrijd. Ik heb het plezier na mijn blessure daar wel weer terug gevonden. Daar ben ik de club dan ook zeer dankbaar voor.
Men kon me geen basisplek bieden. Het kwam vooral vanwege het feit dat de concurrentie zo groot was. Nieuw-Buinen leek me de juiste optie. De clubs hebben wel wat van elkaar. Vooral de kans op meer speeltijd heeft me doen besluiten naar Nieuw-Buinen te gaan.”
Nieuw-Buinen heeft de beschikking over drie keepers. Naast Hofkamp zijn ook Robert Smit en Sven de Wijk aangetrokken. Hofkamp vindt het een goede zaak dat er voldoende keepers zijn. “Robert is een prima keeper. Hij is vooral technisch erg goed. Voor zijn leeftijd is hij erg compleet. We zijn concurrenten van elkaar. We kunnen echter wel goed met elkaar opschieten. Zo praten we tijdens trainingen veel over keepersoefeningen. Bovendien hebben we erg veel lol. Er wordt overigens wel hard getraind, hoor. Ieder wil natuurlijk de beste zijn. Dat is ook goed, want je trekt elkaar in wezen mee. Zo word je beter en de uiteindelijke eerste keeper zal dan een stuk scherper en beter zijn. Natuurlijk hoop ik dat de trainer voor mij kiest. Ik heb stappen gemaakt, zowel op fysiek als mentaal vlak. Dat is een gezonde instelling en ik denk dat elke keeper dat wil. We willen allebei spelen natuurlijk, maar dat kan niet.”
Het spelen met een pacemaker is niet alledaags. Toch heeft de inwoner van Westerbroek er nu nauwelijks hinder van, al geeft dat geen garantie. “Op dit moment is het prima te doen, maar dat is vorig jaar wel anders geweest. Ik ben steeds fitter geworden gedurende de zomer en ben nu fit genoeg om veel wedstrijden te spelen. Vorig jaar heb ik erg veel moeite gehad om weer wedstrijdfit te worden ik viel steeds weer terug. Dat was erg vervelend, maar dat zou ook kunnen komen doordat ik toen niet echt een motivatie had om topfit te worden; er was niet echt de kans om basiskeeper te worden bij Harkemase Boys.
Bij Nieuw-Buinen hoop ik dus eerste keeper te worden. Ik hoop heel veel plezier te hebben in mijn tijd hier. Hoop weer de keeper te worden die ik was in mijn tijd in Duitsland. Het allerbelangrijkste is mijn gezondheid en het met plezier je sport uitoefenen.“
Rick Hofkamp voelt zich nu al helemaal thuis bij zijn nieuwe club en kijkt met vertrouwen tegemoet naar het nieuwe seizoen. “Nieuw-Buinen is een mooie en gezellige club, waar naast voetbal gezelligheid erg belangrijk is. De sfeer in de groep is goed. We hebben een goed trainingskamp gehad waar we elkaar goed hebben kunnen leren kennen. Afgelopen zaterdag werd er na onze bekerwedstrijd gegeten in het clubhuis. Dit was met spelers en spelersvrouwen en mensen die dicht bij de club betrokken zijn. Dat gaf aan dat er een goede sfeer is binnen de club. Nu moeten wij het laten zien op het veld.  De accommodatie is mooi; er is net een nieuw complex met een mooie kantine en tribune. Dat bevalt  me erg goed. Het is belangrijk dat je een mooi complex hebt. Het geeft een soort van uitstraling die hoort bij een club als Nieuw-Buinen.
We moeten in staat zijn bovenin mee te draaien. Kampioen zou leuk zijn. Zondag spelen we onze eerste competitiewedstrijd tegen VKW. Ik denk dat we met 2-0 winnen. VKW is een goede, jonge en voetballende ploeg. Dat ligt ons goed.
Ik wil als onderdeel van het team ervoor zorgen dat we als team stappen gaan maken, de club en de supporters een mooi jaar gaan geven en dat we aan het eind van het seizoen promoveren via het kampioenschap of de nacompetitie.”

MANON WOORTMAN

Webwinkels