Volgende Wedstrijd

Nieuw Buinen 1
-
ASVB 1

Aanvang: 22-09 om 14.00
Balsponsor: Sunsport

Agenda

Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
SponsorKliks, gratis sponsoren!

Download hier ons clublied!

Siert van der Laan treedt af als voorzitter

Terug

05-05-2013 | Beste leden, vrijwilligers en sponsoren,

Afgelopen zondag 28 april heb ik mijn mede bestuursleden per brief op de hoogte gesteld van mijn opstappen als voorzitter, vervolgens zijn we als bestuur afgelopen woensdag 1 mei bij elkaar geweest voor een toelichting en argumenten om aan het eind van het seizoen er mee te stoppen wat meestal verhelderend werkt.

Na 40 jaar onafgebroken vrijwilligerswerk te hebben verzet is het mooi geweest en wil ik jullie mededelen dat dit mijn laatste seizoen is als voorzitter van de vv Nieuw Buinen.
Het seizoen eindigt op 30 juni  en zal daarna nog de algemene ledenvergadering voorzitten en zit mijn taak er op als voorzitter.

De reden van het besluit is dat ik na de opening van het sportcomplex nog een jaar als voorzitter wilde genieten van het nieuwe complex en de afwikkeling van de bouw met de Gemeente.
Tijdens de bouw van het complex heb dit ook aan mijn familie beloofd, want alles stond jaren in het teken van alleen maar voetbal en de bouw van het nieuwe complex, privé moest  daar dan ook alles voor wijken.
 Maar laat één ding wel duidelijk zijn ik heb het met veel plezier gedaan en heb het er ook graag voor over gehad, zie dan ook het resultaat wat er nu staat.

Om er nog een seizoen aan vast te plakken omdat naarmate het vorige seizoen vorderde er ook nieuwe ontwikkelingen op gang kwamen, en op aandrang van diverse mensen heb ik daarna besloten om nog weer een seizoen door te gaan mede om deze ontwikkelingen een kans van slagen te geven.

Op de algemene ledenvergadering van het afgelopen seizoen heb ik daarom de mededeling gedaan er nog een seizoen aan vast te plakken, op voorwaarde dat er uitbreiding en of nieuwe commissies opgestart moesten worden
Dit onder leiding van een voorzitter die tevens zitting nam in het hoofdbestuur dit moest resulteren dat er meer structuur en organisatie in de vereniging zou komen.
In mijn ogen moest dit ook meer vrijwilligers en financiële armslag opleveren, bij andere verenigingen werkt het ook en waarom zou het bij ons niet gaan lukken.

Het besluit om te stoppen komt niet van de één op andere dag, dat heb ik voor 90% ergens halfweg oktober al besloten, naarmate het seizoen vorderde had ik steeds meer moeite om de energie en motivatie vast te houden want het gaat wel om dag in dag uit.
Ik betrapte me er tevens op dat ik me niet altijd meer druk maakte als er eens wat niet goed ging of niet geregeld werd, dat is niet mijn stijl want wil alles zo goed mogelijk tot in de puntjes geregeld zien.
Mijn verantwoordelijkheid bij inkopen of andere organisatorische en financiële zaken heb ik dan ook met volle energie afgewerkt denk o.a. de schadeafhandeling en herstel rond de reklamestellage

Ben op mijn 9e jaar lid geworden van de vereniging eerst al voetballer later in diverse functies heb dit altijd met veel plezier gedaan en denk dan ook dat ik een mooie periode waardig kan afsluiten.

Wat de vrijwilligersfuncties betreft dat is begonnen in 1973 na het verlaten van de militaire dienst.
Daar ben ik in 1973 mee begonnen als jeugdleider omdat mijn kameraad dat ook was heb dit vele jaren gedaan van de E t/m A junioren zowel als trainer en leider.
Op een gegeven moment moest er een nieuwe jeugdcommissie komen en ben daar met enkele mensen ingestapt in de eerste jaren als wedstrijdsecretaris en vervolgens jeugdvoorzitter.
Toen veel jeugdspelers naar de senioren gingen ben ik mee gegaan en heb nog vijf jaar leider/coach van het 2e elftal geweest.
In 1989 na een bezoek aan de Haarlem Cup met onze E junioren ben ik begonnen met het oprichten en uitgroeien tot het landelijk bekende Pinksterjeugdtoernooi met vele hoogtepunten en heb dit zestien jaar als voorzitter mogen doen.
En tot op heden de laatste negen jaar voorzitter van de vereniging.

Ben bij vele bouwactiviteiten betrokken geweest samen met de vrijwilligers en hebben o.a. het volgende gerealiseerd
-Plan Polter de bouw van het Oranjehuus en bestuurskamer
-een tribune bij het hoofdveld
-bouw van een bestuurskamer wat later de verzorgingsruimte is geworden
-grote verbouw van de kantine
-verbouw van een gedeelte van een schoolgebouw tot bestuurskamer/ VIP ruimte

En als laatste grote klus het prachtige sportcomplex Buunerdrome waar we trots op mogen zijn heb daar nog geen andere kreten over gehoord.

Denk dan ook dat mijn bijdrage in de status van de vereniging die het op het ogenblik heeft, hier mijn steentje wel aan heb bijgedragen samen met vele andere vrijwilligers en sponsoren etc.

Heb dan ook tegen niemand rancuneuze gevoelens ook degene niet waar ik in het verleden of heden wel eens een aanvaring mee heb gehad, we hebben het allemaal voor de club gedaan.
Ook successen teleurstellingen zijn er geweest heb als voorzitter twee keer een kampioenschap van het 1e elftal en de daarbij behorende promotie naar de Hoofdklasse mogen meemaken, maar even zo vaak weer gevolgd door een degradatie.
Een beetje spijt heb ik dan ook dat ik vorig jaar niet ben gestopt op het hoogtepunt met zowel de promotie van het 1e als het 2e elftal en zal nu dan stoppen met een degradatie van de beide teams.

Ook mijn vrouw Ine stopt aan het eind van het seizoen met het beheer van de horeca, dit is volgens mij al langer bekend bij een ieder, ook zij heeft vele jaren in de horeca geholpen bij MoekeDilling in Plan Polter en in de oude kantine bij het oude hoofdveld.
En nu vanaf de bouw tot het einde van het seizoen op de Buunerdrome

Zou dan ook graag zien dat de mensen die de Technische Jeugdcommissie vormen en waarin enkele mensen weer zijn terug gekeerd de ruimte krijgen om de jeugd van nieuwe impulsen te voorzien en in de toekomst naar een hoger nivo te brengen.

Ik hoop dan ook dat als we het 100-jarig bestaan vieren in 2018 we nog een bloeiende toonaangevende vereniging zijn.

En zal niet de mooie woorden die wethouder Jacob Bruintjes altijd zegt over het verschil in de Gemeente tussen het veen en het zand, daarbij gebruikt hij de aanpak van het sportcomplex als voorbeeld naar buiten “Op het veen houden ze niet van vergaderen en geneuzel maar van kop der veur en aanpakken”

Enkele kenmerken voor mezelf zijn dat als ik ergens voor ga dan ga ik net zo lang door tot het me gaat lukken, al werd het me soms niet in dank afgenomen.
Heb dan ook wel eens mensen zien denken het lukt hem toch niet om het voor elkaar te krijgen, ben dan ook trots op zaken die we gerealiseerd hebben.
Heb bij mijn aantreden als voorzitter negen jaar geleden voor mezelf als doel gesteld het realiseren van een nieuw sportpark, wat uiteindelijk gelukt is met de eerste wedstrijd op 27 maart 2011
Het eerste Pinkstertoernooi in 1990 is heel klein begonnen in één weekend maar had naar twee jaar het ik het idee al opgevat om te groeien naar twee weekenden met een gescheiden toernooi voor de jongste jeugd en oudste jeugd met daarbij een feesttent
Ook hier waren verschillende mensen tegen uitbreiding maar heb wel doorgezet met als resultaat een steeds groter groeiende aantal teams met een maximum van 134 teams.
Het resultaat was dat Nieuw Buinen landelijk op de kaart staat en velen nog terug denken dat ze hebben deelgenomen

Het kledingfonds opgezet want het  was me een doorn in het oog dat de lagere teams in oude versleten kleding rond liepen en de standaardteams die het meestal wel voor elkaar hadden er netjes bij liepen.
We hadden denk ik nog nooit zoveel mensen op een ledenvergadering namelijk over de honderd leden we kregen het er door en het resultaat is dan ook de alle teams van de kleinste jeugd tot het eerste elftal er identiek bijlopen.

Ook mensen noodgedwongen afscheid nemen van mensen is nooit goed voor een club en levert alleen maar verliezers op maar soms kom je er niet onderuit heb het zelf verschillende keren moeten ervaren als voorzitter.
 Laat nogmaals duidelijk zijn wil niemand verwijten maken we hebben het allemaal als vrijwilliger voor de club gedaan of dit nu goed of verkeerd afgelopen is, en dat zal ook altijd zo blijven.

Wens een ieder nog veel succes met een bloeiende en succesvolle Oranje –Wit maar bovenal een Oranje hart voor een sterk Buunermond

Siert van der Laan
Voorzitter