Rolder Boys

24-09-2012 |

door Jurrie Siepel

Improviseren

Het team van Jan Korte moest vandaag aantreden tegen Rohda Raalte. Na 3 nederlagen op rij waarbij de laatste nederlaag  wellicht (tegen Rkhvv uit Huissen) niet helemaal terecht was, moest de trainer vandaag improviseren daar Björn Adams ontbrak vanwege een blessure en daardoor schoof Danny Feiken door na het centrum en maakte Frank Venema zijn debuut op de linksbackpositie in het basisteam. Edwin Drenth stond min of meer als verdediger aan de rechterkant. Richard Veldhuis nam de taak als verdedigende middenvelder op zich.

Tactiek

Rohda Raalte had blijkbaar een tactisch plan opgemaakt  bij balbezit van Nieuw-Buinen werd er direct druk naar voren gezet en werd gejaagd op onze spelers in balbezit. Mede daardoor was er heel erg weinig tijd om rustig op te bouwen. Het team leek enigszins verrast door deze strijdwijze, oogde onzeker, en had moeite de bal langere tijd in de ploeg te houden  en probeerde af en toe men met een verre  trap getracht de geïsoleerd staande voorwaartsen te bereiken, in de hoop dat een bal een keer goed valt. Koen Hateboer had dreiging, maar de ballen vielen net elke keer niet helemaal goed..

Naar voren

Richard Veldhuis speelde als verdedigende middenvelder  relatief ver naar voren speelde  en niet direct voor zijn centrale verdediging. Blijkbaar een tactische keuze van de trainer die wil dat zijn ploeg naar voren speelt en niet bij balverlies massaal inzakt om puur op de counter te spelen.

Rohda

Het gevaar bij Rohda kwam vooral van hun linkerspits, die met veel snelheid en behendige passeerbewegingen het zijn opponent Edwin Drenth erg moeilijk maakte, hij koos er eigenlijk voor om de speler in de zone te dekken i.p.v. er kort op te staan. Een paar keer ging het nog net goed…maar bij een afgeslagen aanval van Nieuw-Buinen was de linkerspits niet meer te belopen  hij gaf een voorzet aan Boy Boeloerditi die de bal beheerst binnen schoot(0-1) Rohda bleef de iets betere ploeg maar vlak voor rust kreeg Jesper Voorintholt zo uit het niets een kans om de gelijkmaker te produceren  echter hij strandde op de keeper.

Mouwen omhoog

Na rust stroopte Nieuw-Buinen de mouwen omhoog maar ondanks dat ontstonden er nauwelijks tot geen kansen. Trainer Jan Korte deed wat hij moest doen en bracht een extra invaller voor een verdediger. Arjan Wessels was de vervanger van Frank Venema. Rohda zakte massaal in en speelde puur op de counter. Nog maar net in het veld manoeuvreerde Arjan Wessels zich langs zijn directe tegenstander speelde de bal naar Koen Hateboer die de bal helaas net voorlangs schoot.  Halverwege de 2e helft kwam Jeroen Fühler erin als vervanger voor Jesper Voorintholt, niet als breekijzer deze keer maar spelend vanaf het middenveld. De druk werd opgevoerd en Nieuw-Buinen kreeg een vrije trap net buiten de zestien…deze werd door Danny Feiken  ingeschoten maar belandde in een mêlee van spelers  en ging net als in een flipperkast weer uit het vijandelijke doelgebied.

Slotfase

Een kwartier voor tijd kwam ook Wybe Nienhuis binnen de lijnen voor Gert Lukens. Rohda Raalte had nauwelijks  vat op Arjan Wessels bij één van zijn acties werd hij nog net voor, achter of op de lijn van het 16 meter gebied gestuit met een volgens mij niet opzettelijke handsbal. De scheidsrechter beoordeelde de bal als zijnde  buiten het 16 meter gebied en gaf aldus een vrije trap i.p.v. een strafschop(leek me een juiste beslissing, stond  er vlakbij) De vrije trap was helaas net iets te hoog en rolde over de achterlijn.  Vervolgens kreeg Rohda nog 2 uitstekende kansen om ons de genade slag te geven maar deze keer hadden we het geluk aan onze zijde. In de allerlaatste minuut soleerde Arjan Wessels opnieuw langs zijn directe tegenstander…kwam in kansrijke positie….maar ja als je vanaf links naar binnen komt en je bent linksbenig dan is dat erg lastig en heb je eigenlijk  op dat moment een rechtsbenige speler nodig , de bal ging dan ook rakelings naast en de verdiende gelijkmaker bleef uit.

Statistieken:

Hindrik Snijders, Edwin Drenth, Danny Feiken, Gerry Snip, Frank Venema(Arjan Wessels), Jesper Voorintholt(Jeroen Fuhler)Richard Veldhuis, Kevin Wiegman, Marcel Smit, Gert Lukens (Wybe Nienhuis),
Koen Hateboer.

Toeschouwers: 450