FC Assen 1

Aanvang: 22-10 om 14:00

Nieuw-Buinen redt het ook niet tegen RKHVV

17-09-2012 |

door Gerry Grave

Nieuw-Buinen kent een zeer moeizame start in de hoofdklasse. Enkel nederlagen is het deel van de promovendus. In de seizoensouverture ging het mis tegen Juliana’31 en vorige week werd er dik verloren van OJC Rosmalen. Tel daar de nederlaag van het afgelopen weekend tegen RKHVV (2-0) bij op en er kan worden gesproken van een valse en stroeve start.
RKHVV handhaafde zich net aan en begon vrij aardig aan de competitie met al drie punten uit twee wedstrijden. De winst tegen Nieuw-Buinen brengt de ploeg op zes punten. De Huissenaren staan hierdoor keurig in de subtop en dat overtreft juist weer de doelsteling van deze club. Nieuw-Buinen is nog niet op het niveau dat de ploeg moet halen om hun doel dat heet rechtstreekse handhaving te halen. Het seizoen is nog lang.

Rustig aan

Een matig begin was zichtbaar aan het begin van de wedstrijd. Nieuw-Buinen dat tien jaar geleden voor het laatst  tegen RKHVV in Huissen speelde, begon vrij aardig. Dit beeld zien we vaker dit seizoen. De tegenstander doet het kalm aan en oogt verslaanbaar. Die gedachtengang wordt later al gauw aan de kant gezet. Dat deed RKHVV ook goed. Het leek net of Nieuw-Buinen zand in de ogen werd gestrooid, want de ploeg mocht het even proberen, maar gaandeweg de eerste helft was het de thuisploeg die orde op zaken stelde.

Kansen

Nieuw-Buinen kreeg wel enkele mogelijkheden, maar kwam er eigenlijk niet echt aan te pas. Er waren wat kansen voor Koen Hateboer. Vooral vlak voor rust. Hij had zeker een doelpunt moeten maken. Een inzet werd van de lijn gewerkt door een speler van RKHVV. Toch was het allemaal niet zo best. Nieuw-Buinen toonde zeker heel veel inzet. Jesper Voorintholt maakte zijn rentree in het elftal na een jaar afwezigheid en blessureleed en zorgde voor goed storend werk. Ook was het constant Kevin Wiegman die knokte voor elke meter om zijn ploeg na de vroege goal van Jaap Davids van RKHVV terug in de wedstrijd te brengen. Of Marcel Smit probeerde het dan of Gert Lukens, maar er was geen finesse of er stond weer een sterke verdediger van RKHVV in de weg, want dat was goed zichtbaar. Achterin stond het heel aardig bij de ploeg uit Huissen en Nieuw-Buinen kwam er nagenoeg niet aan te pas.
Er waren voor de thuisploeg ook aardig wat kansen. Zo hadden Jop van Steen en ook Branco de Kock enkele mogelijkheden om hun ploeg verder op voorsprong te zetten. Nieuw-Buinen-keeper Hindrik Snijders was vaak een sta in de weg of de afronding was niet denderend. Tot aan de rust bleef het 1-0.

Druk

Na de rust een ander beeld. RKHVV probeerde heel vroeg druk te zetten en de tweede goal te maken. De ploeg was op dat moment nog sterk aan het spelen en kreeg ook enkele kansen om de score te verdubbelen. Dat lukt niet en na enkele wissels aan Nieuw-Buinen-kant, kwam Nieuw-Buinen ook beter in het spel.

Risico

Nieuw-Buinen ging meer risico nemen met nu een aantal grote, sterke spitsen voorin. Arjan Wessels kwam van links en Jeroen Fühler viel knap in net als vorige week met sterk balbezit en liet zo spelers beter aansluiten. De bezoekers kregen kansen. Invaller Wessels had een dot van een kans, Koen Hateboer was dichtbij, Kevin Wiegman was dichtbij en zo waren er nog wat mogelijkheden. RKHVV hield stand en zat er op een gegeven moment wel even door. De ploeg had te maken met vele op hen gemaakte overtredingen en probeerde elke seconde tijd te pakken die de ploeg kon pakken. De scheidsrechter trad hier weinig tegen op.

Siep

Ook RKHVV wisselde en juist invaller Angelo Siep maakte vlak voor tijd de beslissende 2-0. De ploeg uit Huissen had de score al eerder kunnen verhogen, maar Nieuw-Buinen had ook kansen en het had ook maar zo 4-2 kunnen staan. Al met al is op de overwinninger der Gelderlanders niet zoveel af te dingen. De ploeg speelde zakelijk, verstandig en controleerde de wedstrijd voor een groot deel. Toch is RKHVV met deze goede seizoensstart ook maar een ploeg en is het nog koffiedik kijken waar de ploeg echt staat. De echte tegenstand volgt eerst later.
Nieuw-Buinen zal nu punten moeten pakken, want binnenkort wachten topploegen. RKHVV staat inmiddels op zes punten en start uitstekend.

Opstelling RKHVV:
Philips; Witjes, Koenen, Bootsma, De Kock (Siep); Davids, Van Steen, Adema, Pruis; Vahlkamp (Dijkstra) en Rekmans.

Opstelling Nieuw-Buinen:
Snijders; Veldhuis (Fühler), Snip, Adams, Feiken; Voorintholt (Nienhuis), Wiegman, Drenth (Wessels), Smit; Lukens en Hateboer.

Scoreverloop:
’15: Davids 1-0
’90: Siep 2-0

Gele kaarten:
Koenen, Van Steen (RKHVV), Wiegman, Voorintholt, Smit (Nieuw-Buinen)

Scheidsrechter:
A. Steeg