Rolder Boys

09-09-2012 |

--- Nieuw-Buinen komt sneu weg tegen OJC Rosmalen
---- door Gerry Grave

Nieuw-Buinen is er niet in geslaagd voor een stuntje te zorgen tegen OJC Rosmalen. De Brabanders waren voor de rust de betere en stonden al gauw met 0-2 voor. Na rust kwam de ploeg vrij snel op voorsprong. Nieuw-Buinen kwam terug tot 3-1, kende daarna een hele sterke fase, zag een doelpunt afgekeurd en had kansen op meer. Daarna was het OJC Rosmalen dat nog eens twee keer scoorde en de uitslag op 1-5 deed bepalen.
De thuisploeg verloor vorige week in Malden met 2-0 van Juliana’31, speelde een aardige eerste helft, maar moest na rust het loodje leggen. Dit weekend wist de ploeg dat er een sterke tegenstander op bezoek kwam. OJC Rosmalen immers won vorige week met 6-0 van Rigtersbleek en dus proberen om er iets van te maken.
Nieuw-Buinen-trainer Jan Korte wilde kennelijk iets anders spelen dan vorige week toen Edwin Drenth in de spits stond. Drenth stond nu rechts voorin en in de punt was er plaats voor Koen Hateboer. Denny Feiken speelde linksback en Frank Venema speelde niet. Ook was er vandaag plaats voor de jarige Marcel Smit.

Gedurfd

Onder prachtige weersomstandigheden begon Nieuw-Buinen heel goed aan de wedstrijd. Er werd aangevallen, de bal ging snel rond en het was mooi om te zien. Dit brak Nieuw-Buinen vorige week nog op, want de tegenstander wacht gewoon op de fouten en slaat toe. Volwassen ploegen als OJC Rosmalen met veel spelers met een ‘BVO-verleden’ azen op de fout en dan toeslaan. Dat was vandaag niet anders. Nieuw-Buinen kreeg mogelijkheden via Edwin Drenth. Drenth kreeg een grote kans en verder was het meeste gevaar zichtbaar vanaf de kant van Wybe Nienhuis die vanaf links komt. Spits Hateboer stond vaak geïsoleerd. Gert Lukens moest Bas Smulders van OJC Rosmalen uitschakelen. Dat ging niet helemaal goed, want de bezoekers waren Nieuw-Buinen steeds een slag voor op elk gebied.

Simpel

Zonder alles uit te leggen moge wel duidelijk zijn dat de Brabanders een betere ploeg hebben wat geen schande is als er wordt gekeken naar de mogelijkheden van beide clubs. De Brabantse doelpunten ontstonden vrij eenvoudig. Althans voor het oog. Nieuw-Buinen stond erbij en keek ernaar. Soms liep de ploeg gewoon frank en vrij door de verdediging. Het probleem ligt vooral in de omschakeling. Er blijven veel te veel mensen hangen in de voorste linie en het terugzakken is vaak lastig. Veel spelers moeten zoveel meters overbruggen dat ze niet meer op tijd terug zijn en tegen dit soort ploegen ben je dan gezien. Zo ging het in de eerste helft. Nieuw-Buinen begon goed en zakte daarna ver weg.

Kansen

Na de rust kwam de ploeg ook al gauw op een grotere achterstand. Het leek gelopen. Logisch met deze stand van 0-3. Even later echter was het Gert Lukens die prachtig scoorde. Bjorn Adams onderschepte namens Nieuw-Buinen de bal en bereikte het middenveld. De bal ging vervolgens naar Koen Hateboer en Lukens kon scoren. Dat deed hij later nog een keer. Koppend bracht Lukens de stand terug tot 2-3 zo leek het en zo was het ook. Het doelpunt werd echter onterecht afgekeurd en dus werd Nieuw-Buinen bestolen.
Nieuw-Buinen leek niet van slag te zijn, want ging nog beter spelen. Rosmalen kwam er niet meer aan te pas en dit deed de ploeg er niet om. Ze konden het even niet bolwerken tegen de dadendrang der Veenkolonialen en knakten. Vier opgelegde kansen werden om zeep geholpen. Koen Hateboer had eerder al de bal voor het intikken, Gert Lukens was nog eens dichtbij, Hateboer nog een keer en ook enkele inzetten van afstand werden niet gepromoveerd tot het dik verdiende doelpunt.
Een stand van 2-3 en zeker ook 3-3 was gewoon verdiend geweest op dat moment, maar het mocht niet zo zijn voor de ploeg in het oranje.

Geflatteerd

OJC Rosmalen kwam later weer terug in het spel, ging tijdrekken en speelde de wedstrijd volwassen uit en scoorde nog twee keer. Een geflatteerde uitslag natuurlijk, maar de 1-5 staat in de boeken en dat is wat telt. OJC Rosmalen is nu de koploper met zes punten en een riant doelsaldo. Nieuw-Buinen staat met Rigtersbleek op nul punten. Het doelsaldo der Buunders is net even minder slecht dan dat van de Tukkers.

Opstelling Nieuw-Buinen:
Snijders; Veldhuis (Yuksel), Snip, Adams, Feiken; Lukens (Wessels), Wiegman, Smit; Drenth, Hateboer en Nienhuis (Fühler)

CLEMENTINE GRAANOOGST

Webwinkels