FC Assen 1

Aanvang: 22-10 om 14:00

Nieuw-Buinen volslagen kansloos tegen ACV (3-0)

26-08-2012 | --- Nieuw-Buinen volslagen kansloos tegen ACV
---- door Gerry Grave

Afgelopen dinsdagavond verloor Nieuw-Buinen nog met 3-1 van zondageersteklasser Achilles 1894. Het was verre van goed, al werd er na rust heel aardig gespeeld, maar werden er evenzoveel fouten gemaakt. Het was het beeld van die dag. De een sprak over een incident, de ander zei ‘het is maar de beker’ en weer een ander zegt ‘komt aal wel goud’. De toekomst zou dat moeten uitwijzen. In de laatste bekerwedstijd tegen ACV kon worden gezien waar Nieuw-Buinen écht zou staan en na die wedstrijd is inmiddels duidelijk dat het absoluut niet goed zit nog.
Het begon allemaal lekker tegen CVVB. Hoewel die wedstrijd geflatteerd werd gewonnen, leek het toch echt ergens op en zou de tweede ronde al binnen handbereik zijn, want ACV verloor van Achilles 1894 en omdat ACV en CVVB gelijkspeelden, was een punt tegen ACV voldoende. Geen moment heeft Nieuw-Buinen in de wedstrijd kans gehad op een gelijkspel.

Gelouterd

Het was ACV dat de klok sloeg. Van begin af aan was te zien dat er maar één ploeg was die er iets van kon maken en dat was ACV. ACV is een gelouterde ploeg die jarenlang in de top van de hoofdklasse speelde. Enkele jaren geleden zakte de ploeg weg naar de 1e klasse, maar even zo snel volgde een terugkeer. De ploeg eindigde vorig jaar als vijfde in die sterke zaterdag hoofdklasse. Het is te vergelijken met de prestaties van Alcides en MSC. Iets in die trant zal het zijn. Natuurlijk is dit een ploeg die niet alleen op papier beter is dan Nieuw-Buinen, zeker in de praktijk. Dat bleek vandaag wel. Natuurlijk is het ook geen schande om te verliezen van dit ACV dat zo verzorgd speelde en zo volwassen de bal liet rond gaan, de diepte zocht, op Nieuw-Buiner fouten wachtte en dan wilde toeslaan. Nieuw-Buinen mocht na negentig minuten blij zijn dat het bij ‘maar 3-0’ bleef. Er zat nog meer in voor de Assenaren.

Geluk

Nieuw-Buinen kon nauwelijks iets teweeg brengen. Er waren ook nagenoeg geen kansen te zien. Koen Hateboer stond op een eiland voorin. Hij miste de aansluiting van het middenveld. Dat was wel logisch, want steeds moest er worden teruggezakt om te steunen, want als dat niet gebeurde, dan zou ACV er vandoor lopen en meer gevaar kunnen zorgen.
Edwin Drenth was terug in de selectie en verrichte veel werk en probeerde af en toe ook Hateboer of een andere speler vrij te zetten. Gert Lukens werd node gemist en dus was er minder creativiteit in de ploeg. Arjan Wessels speelde vanaf de rechterkant hangend voorin. Ook hij kon weinig uitrichten, maar knokte wel. Er zat gewoon bar weinig in voor de bezoekers en het was tot aan de rust beperken van de schade die al wel was ontstaan. Haaije Feenstra, de geboren Stadskanaalster, maakte de dikverdiende 1-0. Tot aan de rust bleef het bij die stand. Nieuw-Buinen had alle geluk van de wereld dat er geen hogere cijfers op het scorebord stonden, want dat was zeker realistisch geweest, maar wie nog leeft die heeft kansen en dus zou Nieuw-Buinen niet opgeven.

Beslissing

Na de rust bleek dat ook wel. De ploeg wilde wel, maar kon niet. ACV was te goed. De ploeg voetbalde zo gemakkelijk of was dat alleen maar voor het oog? Nee, het leek eenvoudig, maar de klasse was te zien. ACV kon maar niet scoren en het duurde en duurde maar tot Philip Ties de 2-0 maakte. Kort erna werd na slecht verdedigen aan Nieuw-Buinen-kant nog een keer gescoord en stond er 3-0 op het bord.
Nieuw-Buinen was knock-out en kreeg nog maar één klein kansje via Koen Hateboer. Het is erg pover dat Nieuw-Buinen dusdanig weinig kansen kreeg. Het zegt alles over de kracht van ACV. Er was nauwelijks tegen te voetballen. Nieuw-Buinen had ook te weinig power en finesse om er iets van te maken. De eerlijkheid gebiedt het te zeggen. Dit team is duidelijk nog zoekende naar een vast stramien, maar het is niet bekend hoe men wil spelen lijkt het wel. Er is potentie om het doel dat heet straks niet degraderen te halen. Absoluut, maar dan zullen de punten moeten worden gepakt tegen de iets minder goede ploegen in de hoofdklasse.
Nieuw-Buinen ligt nu al uit het bekertoernooi. Dat is jammer voor de ploeg van Jan Korte. De competitie start over een week en de ploeg opent tegen Juliana’31.

Opstelling Nieuw-Buinen:
Snijders; Veldhuis (Oosting), Snip, Adams, Feiken; Wiegman, Sybesma, Wessels (Venema), Drenth, Nienhuis (Yuksel); Hateboer.

DIEGO SCHREUDER

Webwinkels