Hoogeveen 1

Aanvang: 29-10 om 14:00
Balsponsor: 't Meubelhuus

Nieuw-Buinen wint ruim van CVVB (4-1)

19-08-2012 |

--- Nieuw-Buinen start prima in bekertoernooi
---- door Gerry Grave

De kop is er weer af: Het voetbalseizoen is weer begonnen. Nieuw-Buinen werd vorig seizoen kampioen in de eerste klasse F en dus is het weer eens gelukt: Het halen van de hoofdklasse. Hoewel de hoofdklasse niet meer is zoals die vroeger was (de sterkere clubs acteren nu nog een stapje hoger in de Topklasse), toch blijft het spelen in de hoofdklasse een geweldig iets. Zeker voor Nieuw-Buinen.
Enkele spelers vertrokken na afloop van het vorig seizoen. Het is een ieder bekend. Arjan Wiegers ging naar SC Veendam, Emiel Staal vertrok naar ZNC, Martin Drent naar SV Mussel, Bert Jan Haaijer en Wouter Valeton naar WVV. Een zestal nieuwe spelers kwamen: Koen Hateboer kwam van ASVB, Arjan Wessels van PKC’83, Denny Feiken van TEVV en Jesper Voorintholt van Hoogeveen. Later kwamen Muhammed Yuksel (FVV) en Oguzhan Altun (Hoogezand) er nog bij. Toch behoorlijk wat versterkingen al zal het gemis van de vertrokken spelers ook voelbaar zijn.

Nieuw-Buinen oefende in de voorbereiding ook al enkele keren. Tegen WKE werd begonnen in de oefencampagne. In Emmen won de Topklasser met 5-3 en dat was zeker niet slecht. Nieuw-Buinen kwam zelfs twee keer op voorsprong en was niet bang en speelde goed.
Er werd ook tegen SC Veendam geoefend. De semi-profs werden knap op 2-2 gehouden en dat bood toen al perspectief.
Tegen Hoogezand werd er nipt gewonnen. Ook hier werd heel aardig gespeeld en dus leek de ploeg klaar voor bekertrilogie die vanaf zaterdag 18 augustus zou beginnen.
Nieuw-Buinen weet zich ingedeeld in een poule met CVVB (zaterdag eerste klasse), ACV (zaterdag hoofdklasse) en Achilles 1894 (zondag eerste klasse). De eerste ontmoeting was tegen het Bedumer CVVB op eigen veld.
Het publiek kon de nieuwe aanwinsten Wessels en Hateboer samen aan het werk zien in de voorhoede van Nieuw-Buinen, want beide speelden vanaf het beginsignaal.

Snel

Meteen al was duidelijk dat CVVB geen slechte ploeg is. De ploeg eindigde vorig jaar dan ook keurig als vierde in de zaterdag eerste klasse en dat is heel redelijk. De Bedumers kregen net als Nieuw-Buinen aardig wat kansen en speelden erg verzorgd voetbal al ging het voorin wel eens mis. Het zal vast door de tropische temperaturen komen. Het was immers een graad of dertig.
Nieuw-Buinen kwam al heel snel in de wedstrijd op voorsprong. Het was binnen dertig seconden. Koen Hateboer was de man die scoorde. Een geweldig begin voor Nieuw-Buinen dat ook in de beker goed voor de dag wil komen.

Stroef

Later kwam CVVB op gelijke hoogte. Het was verdiend, want vooral het eerste gedeelte van de eerste helft was het Nieuw-Buinen dat zoekende was. De ploeg wilde wel wat, probeerde ook wat, maar soepel ging het niet. CVVB drong wat meer aan en scoorde toen ook.
Arjan Wessels verliet toen ook het veld. Voor hem in de plaats kwam Marcel Smit. Smit verzorgde goed storend werk op het middenveld. Nieuw-Buinen had een spits minder, maar schoof wel in de ploeg. Wybe Nienhuis speelde een hele beste wedstrijd. De snelle, behendige speler liet zich goed zien.
Vlak voor rust kwam Nieuw-Buinen dankzij wederom Koen Hateboer op voorsprong. Een belangrijke goal zo vlak voor rust.

Orde op zaken

Na de rust was het nog steeds CVVB dat probeerde door te gaan met goed verzorgd voetballen. Dat deed de ploeg heel goed. De Bedumers raakten niet in paniek, wachtten op een kansje en kregen echt wel kansen. Nieuw-Buinen zou wel toe kunnen slaan als de ploeg echt wil, maar voerde het tempo niet echt op ook vanwege de hitte leek het wel.
Later ging het toch heel anders. Nieuw-Buinen zette wat aan, wisselde nog een keer en CVVB dat kansen had gehad, moest er nu toch aan geloven. Het middenveld van Nieuw-Buinen is echt goed. Gert Lukens is de man met prachtige steekpassjes en inzicht en zet vaak mensen vrij. Zelf kan hij ook scoren. Zie vorig seizoen. Veertien goals is niet niks. Hateboer maakte later de derde treffer voor Nieuw-Buinen en later maakte hij er nog een, maar die werd afgekeurd. Het leek wel of Gert Lukens die van afstand schoot al had gescoord, maar de leidsman annuleerde de treffer. Wat maakt het uit bij een 3-1 voorsprong zou een Nieuw-Buinen-supporter moeten denken?
CVVB ging alsnog door. Ook bij 3-1. Dat dwingt respect af. Dit team moet zich gemakkelijk kunnen handhaven in de zaterdag eerste klasse ook al scoorde Nieuw-Buinen later dankzij Wybe Nienhuis en en assist van Koen Hateboer de 4-1. Een dikke overwinning die toch wel iets geflatteerd is, want CVVB was niet veel minder dan Nieuw-Buinen. Nieuw-Buinen was beter, leper, heeft meer voetballend vermogen en is ook in de breedte sterker. Het resultaat is keurig voor de ploeg van Jan Korte die dinsdag tegen Achilles 1894 uit Assen moet spelen.

Opstelling Nieuw-Buinen:
Snijders; Veldhuis, Snip, Feiken (Oosting), Venema (Yuksel); Adams, Sybesma, Lukens, Nienhuis; Wessels (Smit) en Hateboer.

MANON WOORTMAN

Webwinkels