Rolder Boys

13-05-2012 |

door Gerry Grave

Bekijk hier de foto's.

Nieuw-Buinen haalde een flink aantal spelers aan het begin van het seizoen en wilde dus echt iets bereiken. Het doel was natuurlijk het kampioenschap. Er werd een goede trainer gehaald in de persoon van Jan Korte en dus was het doel gewoon duidelijk. De ploeg speelde een aantal hele beste wedstrijden en stond meteen ook aan de leiding en hield dat lang vol, wisselde heel even van koppositie, maar werd uiteindelijk wel kampioen met één punt voorsprong op FVC, want gisteren werd er in de kampioenswedstrijd met 6-3 van SC Joure gewonnen.

Nieuw-Buinen is kampioen en dat heeft iedereen geweten. De wedstrijd tegen SC Joure vond op eigen veld plaatst. De ambiance was geweldig. Zo was het hele sportpark versierd, was het toeschouwersaantal zeer hoog, werd er een spandoekenactie voor de jeugd georganiseerd en was de sfeer geweldig.
De voorsprong op concurrent FVC was tot aan de wedstrijd tegen SC Joure maar een enkel punt en dus was het ongemeen spannend. Nieuw-Buinen hoefde ‘alleen maar te winnen’, maar dat lijkt altijd zo eenvoudig. Voor Nieuw-Buinen betekent het dat de realiteit gewoon anders kan zijn. Wedstrijden tegen ploegen die wat lager staan, kunnen soms een vreemd einde hebben. Dat heeft de ploeg dit seizoen wel meegemaakt, getuige puntverlies tegen veel lager geklasseerde ploegen. Dat hoort er ook bij, maar overall is de ploeg kampioen geworden en laten we eerlijk zijn, het is gewoon terecht te noemen. Als je het vaakst aan de leiding staat, er op de belangrijke momenten staat en prima met de hoge druk weet om te gaan dan verdien je de titel.

Vroeg

De wedstrijd tegen SC Joure verliep ook allemaal perfect. Nieuw-Buinen was nagenoeg compleet, maar moest wel aanvaller Edwin Drenth missen. Hij moest de kampioenswedstrijd vanwege een schorsing missen. Erg jammer voor de aanvaller die al jaren bij de club speelt na een uitstapje naar elders. Dit betekende dat Anne Sybesma in de spits ging spelen en dat deed hij alleraardigst. Nieuw-Buinen kwam al rap op voorsprong. Rechtsback Gerry Snip kwam mee op naar voren en trok de bal voor. Wouter Valeton – al weken in de basis – scoorde beheerst met het hoofd en de belangrijke vroege goal was daar.

Wiegman

Kort erna was het echter SC Joure dat via een afstandsschot, feitelijk uit het niets, op gelijke hoogte kwam. Eigenlijk rekende niemand hierop, want Nieuw-Buinen had een overwicht en leek vrij simpel naar de 2-0 te kunnen gaan. Later in de eerste helft gelukte het ook wel een voorsprong te bewerkstelligen. Kevin Wiegman maakte namelijk twee treffers. Wiegman benutte een strafschop die aan Nieuw-Buinen werd toegekend, nadat Arjan Wiegers in het strafschopgebied onderuit werd gehaald nadat hij enkele spelers was gepasseerd. Wiegers speelde een buitengewoon knappe wedstrijd en was ongrijpbaar net als eigenlijk alle spelers die perfect voor de dag kwamen. Wiegman mist nooit een strafschop en dat was nu net zo. Later scoorde hij wederom. Van redelijke afstand scoorde hij en leek Nieuw-Buinen vlak voor rust al op rozen te zitten.

Beslissing

Na de rust was het meteen weer raak voor Nieuw-Buinen. Gert Lukens, ook tegen SC Joure weer nadrukkelijk in the picture, benutte een opgelegde kans en het was al 4-1. Een geweldige goal zo vlak na rust en niet alleen was alle hoop voor SC Joure nu echt weg, ook FVC was nu natuurlijk mentaal nog meer geknakt dan de ploeg al moest zijn. Nieuw-Buinen zat in een zetel en zou de wedstrijd enkel nog rustig uit moeten spelen, nog even wat publiekswissels moeten doen en het publiek vermaken en bedanken.
SC Joure kwam nog wel terug tot 4-2, maar later was het Arjan Wiegers die een hele mooie treffer maakte: Mannetje passeren en uithalen daar waar zijn tegenstander een actie verwachtte. Na de treffer van Wiegers was het wederom Gert Lukens die knap was doorgelopen en de 6-2 maakte. De dertiende seizoenstreffer van de spelmaker en hiermee is hij topscorer van Nieuw-Buinen geworden. SC Joure scoorde later nog tegen. Het was louter voor de statistieken. Nieuw-Buinen had nog gewisseld. Zo werd reservekeeper Maik Timmer nog ingebracht en kwam Martin Drent en Jeroen Fühler nog in de ploeg. Nieuw-Buinen wint ruim en is kampioen geworden na een prachtig seizoen.

Opstelling Nieuw-Buinen:
Snijders (Timmer); Snip, Veldhuis, Adams, Venema; Wiegman (Fühler), Valeton (Drent), Lukens, Smit; Sybesma en Wiegers.

Scoreverloop:
1-0: Valeton