Hoogeveen 1

Aanvang: 29-10 om 14:00
Balsponsor: 't Meubelhuus

Nieuw-Buinen weer koploper na draak van wedstrijd

22-04-2012 |

door Gerry Grave.

Nieuw-Buinen bakte er de afgelopen weken weinig van. De ploeg kon drie wedstrijden op rij niet winnen en zag de concurrent voor de titel, FVC, de eerste plaats op de ranglijst overnemen. Nieuw-Buinen leek helemaal van slag te zijn, maar de ploeg nam vandaag dankzij de zwaarbevochten 2-1 overwinning op Achilles 1894 de eerste plaats weer over van de Friezen. FVC speelde zelf gelijk.
Opvallend is het wel dat Nieuw-Buinen dat een aantal periodes een hele goede serie neerzette, de kluts even kwijt was. Immers, de nederlaag tegen Velocitas 1897 en het gelijke spel tegen FC Wolvega vorige week, is niet iets om over naar huis te schrijven. Tegen concurrent FVC werd nog wel gelijkgespeeld, maar in die wedstrijd had FVC recht op de overwinning.
Het liep even niet bij Nieuw-Buinen en dit voorval zette nog even door tijdens de wedstrijd tegen Achilles 1894. De gehele wedstrijd was een drama om te zien. Niet alleen voor een supporter van Nieuw-Buinen, maar dit geldt ook voor een neutrale bezoeker. De termen ‘dit is niet des Nieuw-Buinens’ en ‘het is niet goed, maar de winst telt’ zeggen alles.
Nieuw-Buinen kon nog steeds niet beschikken over doelman Hindrik Snijders. Hij werd vervangen door Maik Timmer die dat al enkele weken doet. Voorin was er geen plaats voor Arjan Wiegers, omdat hij licht geblesseerd is. Trainer Jan Korte wilde niet onnodig risico’s nemen. In zijn plaats speelde Wybe Nienhuis.

Rommelig

De wedstrijd begon erg rommelig en er werden vele fouten gemaakt. Beide ploegen bakten er helemaal niets van. Kansen waren er nagenoeg niet al was Frank Venema namens Nieuw-Buinen wel heel dichtbij. Een inzet van de linkervleugelverdediger belandde op de deklat. Niet alleen de bezoekers uit Assen schrokken van het resultaat, de Buunders ook. Ook Edwin Drenth had mogelijkheden tot scoren, maar kwam er ook niet aan te pas. Vooral de kopbal die Drenth tot doelpunt had moeten promoveren, was een niet te missen kans.

Lang 0-1

Een opvallend iets was ook dat Nieuw-Buinen maar bar weinig inzet vertoonde. De ploeg leek er niet in te geloven en zich al bij de titelkansen te hebben neergelegd. Zo leek het althans. Schier onnodig natuurlijk, want er is nog van alles mogelijk. De passing was slecht, de bal rondtikken ging niet goed, het vrijlopen ging niet goed, eigenlijk niets en omdat de tegenstander ook niet goed speelde, bleef het na de Asser treffer die na een minuut of tien was ontstaan vrij lang 0-1.

Risico

Na de rust werd de wedstrijd niet veel beter. Arjan Wiegers kwam namens Nieuw-Buinen in de ploeg voor Frank Venema die een gele kaart had gekregen. Hierdoor ging Wybe Nienhuis links achterin spelen en Wiegers natuurlijk in de aanvalslinie.
Wissels

De wedstrijd ging voort en het was niet om aan te zien. Wiegers stichtte af en toe gevaar, maar dan was er ‘geen lengte voorin’ of ontbrak het aan een aanspeelpunt. Later werd er dan ook nog eens gewisseld. Zo kwam Martin Drent in de ploeg en moest hij met al zijn ervaring, lengte en kopkracht zorgen voor onrust en proberen de bal vast te houden. Het had succes, want er werd meer en meer geknokt. Later kwam Jeroen Fühler in de ploeg. De lange spits was lang geblesseerd, maar kon weer invallen. Dat deed hij goed. Samen met Drent was er nu lengte en een mogelijkheid de bal in te leveren. Het leidde ook bijna tot succes, want niet alleen Gerry Snip was dichtbij een treffer, ook Martin Drent had een tweetal kansen tot scoren, maar het lukte hem niet.

Beslissing

Inmiddels was het wel al 1-1 geworden via verdediger Bjorn Adams die mee naar voren was gekomen. Adams doet dat vaker en dan is er vaak gevaar. Hij is vrij lang en is sterk in de duels. Nieuw-Buinen rook nu meer, al waren de bezoekers af en toe ook gevaarlijk. Het was eigenlijk een slotoffensief. Achilles 1894 bleef alsmaar tijdrekken. Men begon er voor de rust al mee en ging maar door. Alleen de eer zou tellen. De ploeg kwam later duur op de koffie toen Gert Lukens namens Nieuw-Buinen de winnende treffer maakte. Een fraaie treffer van de man die vandaag niet zo heel best speelde, maar wel weer eens beslissend is.
Later werd er nog een overtreding gemaakt op Arjan Wiegers. Hij leek doorgebroken, maar er stonden nog wat spelers achter hem, zodat hier de gele kaart terecht was voor de Asser speler.
Nieuw-Buinen wint een belangrijke wedstrijd. Goed was het niet, maar het resultaat telt en dat is wat belangrijk is. Nieuw-Buinen doet nog volop mee. Woensdag volgt het restant tegen Stevo. De stand is 1-1 met nog een half uur te spelen.

Opstelling Nieuw-Buinen:
Timmer; Snip, Veldhuis (Drent), Adams, Venema (Wiegers); Sybesma, Wiegman, Smit, Lukens; Drenth (Fühler) en Nienhuis.

MANON WOORTMAN

Webwinkels