FC Assen 1

Aanvang: 22-10 om 14:00

Nieuw-Buinen heeft geen problemen met Dalen

12-03-2012 |

door Gerry Grave

Nieuw-Buinen is op dreef. De ploeg wint telkens weer. Twee weken geleden werd er nog knap gewonnen van GVAV-Rapiditas en vorige week was Emmen aan de beurt al was die overwinning geen gemakkelijke.  Met twee op papier ‘gemakkelijke’ wedstrijden voor de boeg, zou Nieuw-Buinen weer zes punten moeten kunnen bijschrijven op het conto. Tegen hekkensluiter Dalen werd het afgelopen weekend gemakkelijk gewonnen met 0-4.
Nieuw-Buinen won eerder dit seizoen op eigen veld met 5-0 van het dit jaar erg tegenvallende Dalen. Zo goed als Dalen vorig jaar was, zo matig presteert de ploeg dit seizoen. Vorig seizoen eindigde Dalen heel knap als derde en nu heeft de hekkensluiter eerst zes punten. Toch is Dalen aan de beterende hand. De resultaten van de laatste wedstrijden waren niet eens zo slecht, want tegen de hoogvliegers Bergum en FVC werd heel nipt verloren. Het zou dus best een lastige pot voor Nieuw-Buinen kunnen worden. Nieuw-Buinen dat het zo goed doet en vol voor de titel gaat.
Het team van Jan Korte zag Richard Veldhuis teruggekeerd van een schorsing. Hij speelde in de achterhoede. Ook was er weer plaats voor Edwin Drenth in de voorste linie. Drenth is de eerste keus in de spits en dat zal eerst ook wel zo blijven. De ervaren Drenth werkt keihard en blijft altijd gevaarlijk.

Knappe goal

Nieuw-Buinen begon heel aardig aan de wedstrijd. Toch was ook wel duidelijk dat Dalen niet eens zo’n hele slechte ploeg heeft. Er zit best voetbal in het team en het team is niet bang al bleef men dikwijls voor de eigen goal hangen. De ploeg kwam er regelmatig ook uit en was dan heel af en toe gevaarlijk. Nieuw-Buinen kreeg ook enkele kansen. De beste kans was al redelijk vroeg in de wedstrijd voor Gert Lukens die in grote vorm verkeert. De middenvelder stond op de rand van ‘de zestien’, draaide en haalde knap uit en schoot de bal heel knap achter de Daler keeper.
Gedurende de eerste helft was het steeds Nieuw-Buinen dat op jacht ging naar meer. Er waren dan ook aardig wat kansen, maar Dalen hield steeds knap stand. De ploeg had de pech dat er geen strafschop werd gegeven in de beginfase. Gerry Snip van Nieuw-Buinen moest aan de noodrem trekken en moest met een rode kaart het veld verlaten. De jonge scheidsrechter moest ingrijpen, maar had Dalen gewoon een strafschop moeten geven. Nieuw-Buinen kwam goed weg en daar waar er af en toe veel werd toegestaan en niet werd ingegrepen, raakte de scheidsrechter nooit in de war en hield voet bij stuk en liet zich niet gekmaken door de spelers van Dalen die veelvuldig verbaal tegen de leidsman in gingen.

Voldoende kansen

Nieuw-Buinen moest eigenlijk het tempo opvoeren om meer kansen te krijgen. Het lukte af en toe. E ploeg werkte hard, speelde de bal rond, maar Dalen stoorde steeds knap en hield stand. De bezoekers hadden eigenlijk de score moeten uitbreiden naar 0-2 of 0-3, maar verzaakte hierin.
Na de rust had de licht geblesseerde Gert Lukens namens Nieuw-Buinen het veld verlaten. In zijn plaats kwam Bert-Jan Haaijer. Haaijer ging rechtsback spelen net als vorige week in de eerste helft tegen Emmen.

Dalen gesloopt

Na de rust begon Dalen niet eens zo gek en had de ploeg ook weer wat kansen gekregen, maar echt heel gevaarlijk werd Dalen niet. Een grote kans was er die door Hindrik Snijders van Nieuw-Buinen werd gestopt en enkele uitbraken. Maar het was voornamelijk Nieuw-Buinen dat de klok sloeg. Meer en meer raakte Dalen zichtbaar vermoeid en geïrriteerd en vooral na de 0-2 van Arjan Wiegers was het gebeurd. Een knappe goal van Wiegers na goed werk van Bert-Jan Haaijer. Wiegers scoort meer en meer en heeft de teller nu op zes staan en is samen met Gert Lukens en Kevin Wiegman topscorer van Nieuw-Buinen.
Nieuw-Buinen rook nu meer en Dalen was gesloopt. Er volgden later nog twee doelpunten. Kevin Wiegman die een vrije trap had gemist, kon later wel scoren. Er ging een handsbal aan vooraf, maar een speler van Dalen deed dat ook en de scheidsrechter had dus moeten fluiten en een vrije trap moeten geven, maar liet het spel doorgaan en Wiegman scoorde de 0-3.

Martin Drent

Later kwam Martin Drent bij Nieuw-Buinen in de ploeg. De ex-prof van Veendam, Emmen en FC Groningen die deze maand 42 wordt is als ‘super-sub’ bij Nieuw-Buinen gehaald en maakte als invaller de 0-4.
Nieuw-Buinen blijft door dit resultaat koploper. SC Erica liet punten liggen. FVC en Bergum wonnen wel en dus blijft het spannend.

Opstelling Nieuw-Buinen:
Snijders; Snip, Veldhuis, Adams, Venema (Farouni); Sybesma, Lukens (Haaijer), Wiegman, Smit; Drenth en Wiegers (Drent)

DIEGO SCHREUDER

Webwinkels